Even voorstellen, Ilias Kotsiris

Kamaria, het dorp waar ik in 1962 ben geboren, ligt op het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos. Ik herinner me de olijvenpluk, de bloeiende bougainvillea, de geur van oregano en rozemarijn waar de lucht zwanger van is.

Als kind wandelde ik met mijn broertjes en zusjes door de geurende velden naar school. Als we 's middags thuis kwamen, sprongen we in zee, namen we een visje mee voor het eten en plukten we er op weg naar huis nog een citroen bij, of wat druiven. Voor ons het leven van alledag.

Het is een schitterende streek, maar in die tijd had het mij als ambitieuze jongen niet veel te bieden. Al op jonge leeftijd, ik was net 14 jaar, vertrok ik naar Athene voor een technische opleiding. Toen ik deze met succes had afgerond heb ik mijn militaire dienstplicht vervuld. Onmiddellijk daarna bracht de weg van de liefde mij naar Nederland. Ik was 23 jaar toen ik me vestigde in Groningen.

Spoedig leerde ik de Nederlandse taal en maakte me de Nederlandse cultuur eigen. Uiteindelijk heb ik me 18 jaar als bedrijfsleider, chef-kok en mede-eigenaar verbonden aan het Mexicaanse restaurant "Four Roses" in het centrum van de stad Groningen. Het is een succesvolle en heerlijke tijd geweest. Ik werd vader van vier kinderen en ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Cécile.

Uiteraard bracht ik de vakanties door bij mijn familie in mijn geboortedorp. De sterke familieband en het verlangen met mijn vrouw en kinderen naar Kamaria te gaan zijn de aanzet geweest tot de bouw van de eerste huizen. Een spannende, maar avontuurlijke tijd waarin beslist de basis is gelegd voor mijn huidige activiteiten. Ik maakte kennis met tal van deskundigen uit de bouwwereld en leerde het bouwtraject van binnenuit kennen.

Wanneer wij niet zelf in één van onze huizen verbleven, verhuurde ik ze aan vrienden, zakenrelaties of andere bekenden. Een aantal van hen raakte zo onder de indruk van de Griekse 'Philoxenia' gastvrijheid en het prachtige gebied dat ze besloot een tweede huis te bouwen. In alle gevallen ben ik zeer nauw betrokken geweest bij de aankoop van de grond en de bouw van de huizen. Mijn tweetaligheid en de kennis van twee culturen zijn zo mijn handelsmerk geworden!

Voor meer informatie over vakantiehuizen klik hier.